Is er verschil tussen de Comfort EFA en Comfort Air?

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Comfort EFA Eco

● Wielen gemaakt van EFA. EFA (Ethyleen Vinyl Acetaat) is geen plastic of rubber, maar een kunststof schuim wat dit materiaal licht, flexibel en schokabsorberend maakt.

● Kunststof velgen en spaken

Comfort Air Eco

Luchtbanden met rubberen buitenband

● Metalen velgen en spaken

Wat is nou beter?

Dat hangt helemaal af van jouw persoonlijke voorkeur.

Sommige mensen kiezen voor Air, omdat luchtbanden bekend staan om het schokabsorberende vermogen. Zij hebben vaak de intentie om de buggy te gebruiken op grind en onverharde wegen.

Mensen die voor EFA kiezen doen dat soms vanwege het prijsverschil met de Air en anderen omdat zij vinden dat de EFA wielen minder onderhoud nodig hebben of bang zijn dat de banden lek gaan.

De metalen spaken en velgen van de Comfort Air Eco dienen na gebruik in nat weer en op natte ondergronden goed droog gemaakt te worden, om roest te voorkomen.
Het komt niet vaak voor dat wij een melding krijgen van een lekke band. Wanneer dit wel gebeurd is het in de meeste gevallen mogelijk de band te plakken (door een fietsenmaker).