Hoe moet ik de luchtbanden oppompen van mijn InnoPet hondenbuggy?

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Op de luchtbanden van InnoPet hondenbuggy's zit een Schrager ventiel. Dit is hetzelfde soort ventiel dat je op de meeste autobanden vindt en soms op wielren fietsen.

 

Oppompen met fietspomp

Sommige fietspompen hebben een koppelstuk dat op het Schrager ventiel past. Als jouw fietspomp niet het juiste koppelstuk heeft, heb je een adapter stukje nodig. 

Pomp met je fietspomp de band op. Voel na iedere pomp beweging aan de band hoe hard deze is. De band moet niet te hard opgepompt worden, omdat een te harde band kan klappen.
De band moet nog een klein beetje meegeven wanneer je deze met je vingers indrukt. Dan is de band vol genoeg.

 

Oppompen bij tankstation of met luchtcompressor

Bij tankstations hebben ze vaak een apparaat of compressor staan om autobanden mee op te pompen. Je kunt hiermee de banden van je hondenbuggy oppompen.*

Neem niet aan dat het aantal bar of psi dat op de band gedrukt staat correct is. Dit is de maximale druk die de buitenband aankan, en niet in alle gevallen is deze druk geschikt voor de binnenband.

Knijp met je duim en wijsvinger in de band terwijl de compressor de band met lucht vult. De band moet nog een klein beetje meegeven wanneer je deze met je vingers indrukt. Dan is de band vol genoeg.

De band moet niet te hard opgepompt worden, omdat een te harde band kan klappen.

 

*Als de band volledig leeg is, raden we aan toch een fietspomp te gebruiken. Dit komt omdat het ventiel de band in wordt gedrukt wanneer je het mondstuk van de compressor op het ventiel zet. Het vullen van de band is dan bijna onmogelijk.

 

Artikelen in deze sectie

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0