Hoe kan ik mijn InnoPet hondenbuggy opbergen?

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Als je wilt dat jouw hondenbuggy zo lang mogelijk mee gaat, zul je deze goed moeten onderhouden. Lees hier ook onze onderhoudstips voor hondenbuggy's.

 

Afhankelijk van het formaat van jouw hondenbuggy, kan opbergen nog best een opgave zijn. Zorg ervoor dat je hondenbuggy op een droge plaats wordt bewaard. Vocht kan roest op metalen onderdelen en schimmel op de hoes veroorzaken.

 

Garage

Je kunt de hondenbuggy of fietskar opbergen in de garage. Zorg er dan wel voor dat deze vrij van vocht bewaard wordt. Bijvoorbeeld door de buggy in een (droge) tuinmeubel hoes.

In huis

Bewaar je hondenbuggy binnenshuis door de buggy op te vouwen en bijvoorbeeld in een berging of gangkast te zetten. Verwijder de wielen van de hondenbuggy, om de wagen nog net iets compacter te maken.

Langdurig opbergen

Als je de buggy gedurende langere tijd niet gaat gebruiken, overweeg dan om de wielen te demonteren. Dit voorkomt onnodige belasting op de banden en assen.

Vermijd Langdurig Vouwen. Het langdurig ingeklapt laten van de buggy wordt afgeraden, omdat dit vouwen in de stof kan veroorzaken. Vouw de buggy af en toe uit om stofvouwen te voorkomen en mogelijke verkleuring door lichtblootstelling te verminderen.

 

Roestpreventie

Een buggy voor je huisdier is een flinke investering, dus het is in je eigen belang om roest te voorkomen. Hier een aantal tips om roestvorming te voorkomen:

Regelmatig schoonmaken: Maak je buggy regelmatig schoon met een milde zeep om stof en vuil te verwijderen.

Grondig drogen: Zorg ervoor dat de buggy volledig droog is na het schoonmaken of na blootstelling aan regen en let op kieren en naden.

✔ Beschermende laag: Breng een roestwerende spray of was aan op metalen onderdelen om een barrière tegen vocht te vormen.

✔ Vermijd blootstelling aan zout: Als u in kustgebieden bent of op plaatsen met zoute wegen, spoel zoutresten dan onmiddellijk af om roest te voorkomen.

✔ Opbergen binnenshuis: Berg de buggy binnenshuis op, uit de buurt van vochtigheid en direct zonlicht. Als de wandelwagen buiten moet worden opgeborgen, gebruik dan een weerbestendige regenhoes.

✔ Regelmatige inspecties: Controleer op tekenen van roest of slijtage, vooral aan wielen en scharnieren, om problemen in een vroeg stadium aan te pakken.

✔ Gebruik smeermiddelen: Breng smeermiddelen op siliconenbasis (Vaseline) aan op bewegende onderdelen voor een soepele werking en om roest te voorkomen.

Als je deze tips volgt, kun je je buggy in optimale conditie houden, zodat hij jarenlang functioneel blijft en er goed uitziet. Vergeet niet: met een beetje onderhoud kom je een heel eind!

Artikelen in deze sectie

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0