Wat is niet gedekt onder de fabrieksgarantie?

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Met fabrieksgarantie beloven wij dat we eventuele problemen met het product zullen oplossen of zelfs het product zullen vervangen binnen een bepaalde periode indien wij dat nodig achten. Als er iets niet goed is vanwege de manier waarop het gemaakt is, hoef je je geen zorgen te maken. Dit zorgt ervoor dat het product aan de verwachte kwaliteit voldoet.

Het is echter belangrijk om te weten dat niet alles onder de fabrieksgarantie valt. Vaak vallen defecten en schades die zijn ontstaan door externe krachten of verkeerd gebruik niet onder de garantie. Hier volgt een opsomming van wat niet gedekt is onder de garantie:

  • Defecten ten gevolge van het gedrag van het huisdier, zoals bijten, krabben en andere soortgelijke activiteiten.
  • Defecten ten gevolge van nalatigheid of een ongeval en/of gebruik of onderhoud anders dan aangegeven in de gebruikershandleiding.
  • Defecten ten gevolge van overbelasting waarbij het maximale draagvermogen is overschreden.
  • Schade aan het product ten gevolge van normale slijtage.
  • Als je aanpassingen of reparaties hebt uitgevoerd of laten uitvoeren zonder dat je eerst schriftelijke toestemming van InnoPet of de verkoper hebt gekregen.
  • Onjuiste montage of de installatie van onderdelen van derden die niet compatibel zijn met het product.
  • Schade door onoplettendheid of onopzettelijk toegebrachte schade, abnormaal gebruik of onvoldoende zorgvuldigheid.
  • Onjuiste opslag van/zorg voor het product.
  • Schade aan duwbeugels of bekleding die is veroorzaakt door normaal dagelijks gebruik van het product.
  • Gaatjes of scheurtjes in de banden.
  • Roestvorming
  • Schade ten gevolge van onjuist gebruik of het niet volgen van de gebruikershandleiding.
  • Schade ten gevolge van reparaties die zijn uitgevoerd door hiertoe niet geautoriseerde personen of ten gevolge van onjuiste demontage van het product.
  • Vervoersschade (tijdens luchtvervoer of andersoortig vervoer): inspecteer je InnoPet-product zorgvuldig nadat het is vervoerd door een luchtvaartmaatschappij (of andere vervoerder), en dien bij eventuele schade direct een claim in bij de vervoerder.
  • Ontevredenheid van de klant over het product met betrekking tot geschiktheid, gewicht, functionaliteit, kleur of vormgeving.

BELANGRIJKE WAARSCHUWING:
Men moet altijd in ogenschouw nemen dat obstakels schade kunnen veroorzaken aan de buggy. Wanneer je een stoep afgaat dien je de buggy iets naar je toe te kantelen zodat het voorwiel los komt van de grond. Daarna duw je de buggy naar voren en laat eerst de achterwielen rustig van de stoep af rollen. Daarna kun je het voorwiel weer op de ondergrond plaatsen. Stoot nooit je buggy tegen een stoeprand aan, dit kan schade veroorzaken aan de wielophanging en valt ook niet onder de garantie! Buggy’s en fietskarren dienen gebruikt te worden op verharde ondergrond om zo schade aan bijvoorbeeld de wielophanging te voorkomen. Metalen velgen/onderdelen hebben onderhoud nodig. Het is namelijk geen RVS materiaal. Denk hierbij aan wandelingen op het strand waar de buggy blootgesteld wordt aan bijv. zout en vocht. Goed onderhoud verlengt de levensduur. Voordat je het product inklapt dien je te controleren of alle ritssluitingen -indien mogelijk- volledig los geritst zijn. Indien dit niet het geval is kan er teveel spanning op de hoes komen met scheuren als gevolg. Er is geen sprake van garantie indien dit voorval zich voor doet.
Schade die is veroorzaakt bij het kantelen van een fietskar tijdens het fietsen valt niet onder de garantie. Op rechte geplaveide wegen dient men zich te houden aan een snelheidslimiet van 16km/u op rechte stukken en 5km/u in bochten. Bochten moeten ruim en langzaam genomen worden. Bij het te kort nemen van een bocht is de kans zeer groot dat het wiel achter een stoeprand blijft hangen of de berm in rijd, wat de kans op kantelen vergroot. Het kantelen van een fietskar achter een e-bike, speedbike of speed pedelec valt ook niet onder de garantie. Dit omdat het met deze voertuigen vrijwel onmogelijk is om je aan de snelheidslimiet van 16km/u te houden op rechte stukken weg. Voor de veiligheid van je huisdier raden wij af om een fietskar te verbinden aan een gemotoriseerd voertuig.

Artikelen in deze sectie

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0